Ideer til salat
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

Opskrifter på kartoffelsalat, kan man aldrig få for mange af.

Salat og kartofler serveres ofte hver for sig, som tilbehør. Men hvorfor ikke kombinere de to?

Det er præcis det, som jeg har gjort i den her skønne kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesanost

Den er super hurtigt lavet. Du skal blot have kogte afkølede kartofler på lager, og så har du den skønneste kartoffelsalat på bare 10 minutter. Har du ikke kolde kartofler på lager – så se mit fif længere nede på siden.

God fornøjelse.

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne eller andre opskrifter, så kan du fange mig lige nedenfor i kommentarfeltet.

Prøv også den her kartoffelopskrift:

grøn kartoffelsalat med masser af persille og soltørrede tomater

Ingredienser – kartoffelsalat med rucola,
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

(4 personer)
1 kg nye kartofler, kogte og afkølede
75 g rucola
50 g pinjekerner
75 g parmesanost, frisk
 
 

Dressing,
Kartoffelsalat med rucola, ristede pinjekerner & parmesan

(4 personer)
6 spsk olivenolie
4 spsk hvidvinseddike
1 tsk sirup
1 spsk Dijon sennep
1/2 flagesalt
sort peber, friskkværnet
 
 
 
 
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne (evt. dagen før). Husk at kogevandet skal være saltet lidt mere, når du koger nye kartofler. Kartoflerne skal kun lige akkurat være kogt. Lad dem køle af og skær dem i tern. Sæt i køleskab, indtil de skal bruges.
  2. Rist pinjekernerne let gyldne.
  3. Skær rucolaen over en enkelt gang, for at afkorte rucolaen en anelse.
  4. Pisk dressingen grundigt sammen og hæld den over kartoffelternene. Vend forsigtigt halvdelen af rucolaen i.
  5. Top med resten af rucolaen, flager af parmesanost og ristede pinjekerner.

Tip til opskriften:

  • Tip til kogning af nye kartofler: Kog kartoflerne (evt. dagen før). Husk at kogevandet skal være saltet lidt mere, når du koger nye kartofler. Jeg brugte en spsk salt i kogevandet. Når vandet er begyndt at koge skrues ned, så kartofler kun lige koger. Det gør jeg 2/3 af kogetiden. Den sidste trediedel af kogetiden, der slukker jeg blusset og lader kartoflerne trække i kogevandet. Kartoflerne skal kun lige akkurat være kogte. Lad dem køle af og skær dem i tern. Sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
  • Er du i tidsnød, kan du koge kartoflerne, skære dem i tern (når de lige er kølet en smule) og så smide dem i fryseren 10-20 minutter. Vupti, så har du kolde kartofer til salaten.

Kartoffelsalat med rucola er hurtigt lavet

Kartoflerne er skåret i tern og er klar til at blive vendt med dressingen. Dernæst vendes rucola forsigtigt i og kartoffelsalaten toppes med ristede pinjekerner og parmesan flager.

Kartoffelsalat med rucola

Den her herlige kartoffelsalat er hurtigt lavet.

Watch on YouTube

4 kommentarer

  1. Tina siger:

    Lækker opskrift - hvilken sirup bruger du?

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Tina.
      Dejligt at du synes om opskriften. I mine dressinger bruger jeg simpelthen bare en lys sirup fra Dansukker. Den fungerer super godt, synes jeg.
      God fornøjelse, hvis du laver kartoffelsalaten.
      Bh Dominique

      Svar
  2. Lene Lyngs siger:

    Hvilke blomster har du brugt til at pynte med?🌸

    Svar
    1. Dominique siger:

      Hej Lene.
      Det er blomsterne fra min citrontimian, som jeg har pyntet salaten med. Jeg har den på terrassen og den kommer troligt igen år efter år. Den sætter de fineste blomster - perfekt til salaten 🙂
      Den blomstrer endnu ikke (fotoet er fra sidste år). Her og nu kan du bruge f.eks. Forglemmigej - der er også sååån fine.
      Bh Dominique

      Svar

Har du spørgsmål eller en kommentar til opskriften, så skriver du bare her...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HEJ!
JEG HEDDER DOMINIQUE
Og det er mig, der står bag Salatboden.

Jeg er hverken gastronom, diætist eller kostvejleder, men en madrelateret titel har jeg dog … MADØRE!
Jeg elsker at lave mad og særligt den grønne del af den. Jeg har delt mange opskrifter med familie og venner igennem årene. Her deler jeg dem med dig. Velkommen til og lad os så komme i gang...

Kærlig hilsen, Dominique

 
 
 
 
 
 
Inspiration direkte i din indbakke?

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få besked direkte i din indbakke, når jeg poster en ny opskrift, eller har en relevant nyhed til dig.


Personoplysninger og cookie
© Salatboden. Alle rettigheder forbeholdt 2021
crosschevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram